Facebook button
Youtube button

1132 Budapest, Csanády utca 7., Tel.: +36 20 927 5577, E-mail cím: jtm@jtm.hu

NIA


A kurzus jelenleg szünetel.

Önmegvalósító táncos mozgás, az önfelfedezés, a személyiségformálás több sportágat magába foglaló útja. Táncos, dinamikus, gyógyító energia.

A testre, szellemre és lélekre egyformán ható kreatív mozgás harmonikusan ötvözi a keleti harcművészetekből átvett tai chi, taekwondo és aikido elemeket a jóga pozíciókkal és a nyugat táncművészeti stílusaival, a modern tánccal, a jazz tánccal, a funkyval, valamint az Alexander technika és a Feldenkrais terápiás módszer elemeivel.

A tai chi lágy, folyamatos mozdulatai váltakoznak kemény küzdősport elemekkel, jazzes tánclépésekkel, laza funky mozdulatokkal és speciális légzőgyakorlatokkal.

Az óra részben irányított, miközben megmarad a szabdságod, hogy úgy éld meg a mozdulataidat, ahogy az neked a legjobb az adott pillanatban.

A lényeg a feloldódás, a mozgás öröme. A tánc ősi ereje által felszabadultságot élünk meg. Az órákon felfedezzük magunkban a táncost és a szelíd harcost, és megtapasztaljuk a féktelen mozgás gyógyító hatalmát.

Az óra felépítése: Általában szabadtánccal kezdünk. Eközben több hasznos információt is elmondok. Ráhangolódunk önmagunkra, a térre és az aktuális fókuszunkra. Néhány részben-vezetett és vezetett (egyszerűre koreografált) tánccal hasznosítjuk a csoport-energiát. Minden órám más jellegű: néha a szabadtánc/mozgás több, máskor éppen a lélek-táncon (amikor lélek feladatokat oldunk meg) a hangsúly.
Minden alkalom után felfrissülve, új élményekkel, felismerésekkel haladunk tovább az életünkben.

Javasolt öltözet: kényelmes ruha, amiben jól érzed magad és amiben egy magasabb lábemelés vagy egy terpeszülés nem okoz gondot. Én személy szerint szeretem a nem hétköznapi megjelenést – ezzel is biztosítva a felszabadultságot. Lányoknak szoknyás kiegészítő és lógó csíkok, akár kendő vagy bármi, amitől még szabadabbnak érzed magad. Mezítlábas tánc, vegyétek le bátran a zoknit is!

Minden korosztálynak ajánlott ez a csoportos foglalkozás – még akkor is, ha soha nem táncoltál előtte.

Más Nia tanárokat is próbáljatok ki!  Mindig érezzetek rá, hogy éppen kinek az órájára van szükségetek!

És még több videó itt.

Hozzászólás lezárva.